maandag 2 juli 2007

Druk, drukker, drukkers

Vandaag zijn zowel de boekjes als de T-shirts van Expeditie Noord binnengekomen. In het kantoor van Public Amusement staan een paar grote dozen vol versbedrukt papier en textiel!

De publicatie Portretten uit Noord. Vogelbuurt Nieuwendammerdijk verschijnt ter gelegenheid van het project Expeditie Noord . Het bevat verhalen van Hester van Hasselt en foto’s van Maarten van Schaik over en van Amsterdam-Noord.

De drukker van het boekje is Spinhex-industrie, gevestigd in Amsterdam-Noord. De fundamenten voor het bedrijf zijn gelegd in 1912. Ze hebben zich voortdurend vernieuwd en hun werkwijze aangepast aan de eisen van de tijd. Inmiddels werken ze met ruim vijfendertig medewerkers.

De T-shirt zijn gemaakt door de Zwitserse Bina Imhof, die sinds vier jaar haar eigen textieldrukkerij in Amsterdam heeft. Ze werkt in een kleine sfeervolle ruimte behangen met T-shirts, dat tegelijkertijd als atelier en als winkel dient. Nadat de knalrode T-shirts zijn bedrukt met het logo van Expeditie Noord gaan ze door een grote machine om te drogen. Als ze van de lopende band afkomen zijn ze nog warm.

Get them while they’re (still) hot!

1 opmerking:

Anoniem zei

Bedankt voor een interessante blog